Culinair genieten bij Kasteel De Vanenburg

Dineren bij Kasteel De Vanenburg

Welkom in ons a la carte restaurant!

Welkom in ons a la carte restaurant! Dineren bij Kasteel De Vanenburg bezorgt u een onvergetelijke ervaring. Geniet in een prachtige ambiance op een 17e-eeuws landgoed van een door de chef met zorg samengesteld diner. Onze keukenbrigade werkt met een seizoensgebonden menukaart.

Naast onze seizoensgebonden kaart kunt u genieten van een maandelijks wisselend menu en van een culinaire lunch. Langs komen voor een kopje koffie met iets lekkers, een high tea of gezellige aangeklede borrel kan natuurlijk ook.

Wilt u zeker zijn van onze beschikbaarheid? Neem dan contact op of reserveer via: info@vanenburg.nl of 0341- 37 54 54. Wij zijn van maandag t/m zaterdag geopend voor lunch en diner.

Bekijk ook de kleine kaart, het high tea menu of het wildmenu. 

BROOD € 5,00
PLANK MET ZUURDESEMBOL VAN HET VLAAMSCH BROODHUYS MET GUERNSEY BOTER

MENU’S

VANENBURGER MENU NOVEMBER & DECEMBER – DRIE GANGEN € 37,00 p.p.
RUNDERTARTAAR MET CRÈME VAN GEROOKTE EIDOOIER EN GEBRANDE MELOES UI
OF
LICHT GEROOKTE ZEEHAANFILET MET ONGEHUTSTE POT EN MOSTERD

ZALMFILET MET AARDAPPELMOUSSELINE, SNIJBOON EN BEURRE BLANC
OF
GEKONFIJTE VELUWSE EENDENBOUT MET BIETEN, AARDAPPELMOUSSELINE EN JUS VAN POIVRE LONG

GEBAKKEN VANENBURGER APPEL MET ROZIJNEN, KARAMEL EN ROOMIJS VAN STERANIJS

A LA CARTE KEUZEMENU
DRIE GANGEN € 45,00 p.p.

VIER GANGEN € 57,00 p.p.

MENU VAN DE CHEF € 69,00 p.p.
PROEVERIJ VAN 5 DOOR DE CHEF GESELECTEERDE GERECHTEN (PER TAFEL TE BESTELLEN)

WILDMENU

KOUD VOORGERECHT
Marbré van gerookte fazantfilet en eendenlever met zuurkoolsalade en paddestoelenvinaigrette   *   23

WARM VOORGERECHT
Gebraden hazenrugfilet met rode kool, gebrande meloesui en jus van jeneverbes   *   22

HOOFDGERECHT
Gebraden achterbout van hert met aardappelmousseline, pompoen, spruiten en rodewijnjus   **   33

*   Supplementsprijs op het a la carte keuzemenu      5
**   Supplementsprijs op het a la carte keuzemenu      10

 

A LA CARTE GERECHTEN


KOUDE VOORGERECHTEN

SLIPTONG € 18,00
MET AARDAPPELSALADE, JONGE SPRUITBLAADJES EN CRÈME VAN ZUURKOOL

RUND € 18,00
TATAKI VAN OSSENHAAS MET SUSHIRIJST, PONZU, DASHI EN AVOCADO

FOCACCIA € 15,00
MET CEPES, ARTISJOK, KWARTELEI EN ACETO BALSAMICO VILLA MANODORI


WARME VOORGERECHTEN

LANGOUSTINE € 18,00
GEBRAND, MET BEREIDINGEN VAN POMPOEN, COUSCOUS EN SCHUIM VAN SAFFRAAN

SJALOT € 14,00
BOUILLON VAN GEROOKTE SJALOT, CRÈME VAN GROENE KRUIDEN EN SLAKKENKAVIAAR

EENDENLEVER € 16,00
GEBAKKEN, MET COMPÔTE VAN RODE UI, TRUFFEL EN EEN GEPOCHEERD HENNENEITJE

HOOFDGERECHTEN

IBERICO VARKEN € 25,00
DRIE BEREIDINGEN, MET GNOCCHI, KOOLRAAP, DUXELLES EN JUS MET KÜMMEL

BLOEMKOOL € 23,00
GEBRADEN, MET MOUSSELINE VAN ÉPOISSES EN TRUFFEL

KABELJAUWRUG € 26,00
GESTOOFD, MET MOSSELEN, PEEN, PREI, KNOLSELDERIJ EN PETERSELIE-AARDAPPELEN


DESSERTS

KARAMEL € 9,00
BISCUIT, PINDAFUDGE, CHOCOLADECRÈME, KOFFIEROOMIJS EN SOEPJE VAN ESPRESSO

ANANAS € 10,00
MET KOKOS, CRÈME CHIBOUST VAN PASSIEVRUCHT EN KARDEMOM IJS

KAAS ** € 15,00
SELECTIE VAN BINNEN- EN BUITENLANDSE KAZEN VAN ONZE KAASWAGEN


** Het kaasplankje heeft een meerprijs van 5 Euro in het à la carte keuzemenu