Dag van het Kasteel

Tweede Pinksterdag | Maandag 10 juni

Fietsers voor Kasteel De VanenburgOp maandag 10 juni, Tweede Pinksterdag, doet Kasteel De Vanenburg mee aan de Dag van het Kasteel. De Dag van het Kasteel wordt georganiseerd door de Nederlandse Kastelenstichting (NKS). Deze dag openen meer dan 50 kastelen en buitenplaatsen in Nederland hun poorten. U bent van harte welkom om het kasteel te bezichtigen en de tuinen te bewonderen.

Pianoconcerten

Pianist Wouter Harbers geeft speciaal voor deze dag concerten in de Oranjerie. Om 13.00 uur en 14.00 uur bent u van harte welkom om te genieten van klassieke muziek. Er is een vrije inloop en geen entree.

Beleef en bewonder

Gedurende de dag zijn het kasteel en de bijgebouwen opengesteld. Ontdek de collectie portretten van de Hollandse Meesters in de Van Pallandtzaal, bewoner de exclusieve dinerruimte Van Essenzaal of bekijk het handgeschilderde plafond in de Oranjerie. In de Spiegelzaal in het Koetshuis wordt op een scherm doorlopend het verhaal van de geschiedenis van de kasteeltuinen verteld. Op eigen gelegenheid kunt u wandelen over het landgoed.

Ontdek de geheimen van het landgoed

Ervaar het landgoed met eigen zintuigen met een tuinwandeling. Bij de receptie is een mooie wandeling met informatie over de historie te verkrijgen. Ook voor de kinderen is er een speurtocht.

Praktische informatie

  • Het kasteel en de opengestelde bijgebouwen zijn van 11.00 tot 16.00 uur op eigen gelegenheid te bezoeken.
  • Om 13.00 en 14.00 uur begint het pianoconcert van Wouter Harbers.
  • Het kasteel en restaurant zijn geopend tot 21.00 uur.
  • Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Uiteraard bent u van harte welkom in ons restaurant of op ons terras in het midden van de kasteeltuinen voor een kopje koffie, lunch, borrel of diner.

Reserveren?

Wilt u een plekje reserveren in het restaurant voor een lunch, high tea of diner? Bel naar 0341 – 37 54 54 of stuur een e-mail naar info@vanenburg.nl.

Bekijk ook:

Kleine kaart | Kinderkaart | Dinerkaart