fbpx

Glühwein

Recept van de Chef

Geniet in de winter van zelfgemaakte Glühwein. Chef-kok Richard Broersma deelt speciaal voor dit seizoen zijn recept.

recept van de chef zelfgemaakte Glühwein met ingrediënten zoals nootmuskaat, laurier, kruidnagel, kaneelstokje, sternaijs, vanillepeul, suiker

Ingrediënten

  • 1,5 liter fruitige rode wijn
  • sap en schil van 1 citroen
  • sap en schil van 1 sinaasappel
  • 1/4 nootmuskaatnoot
  • 1 blaadje laurier
  • 3 kruidnagels
  • 1/4 kaneelstokje
  • 3 stuks steranijs
  • 1/4 gespleten vanillepeul
  • 200 gram suiker

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in een passende pan.
  2. Verwarm het zachtjes (Tip: niet laten koken, want dan verdampt de alcohol)
  3. Zet het vuur uit en laat het afkoelen met de deksel op de pan.
  4. Als het afgekoeld is, zeef het geheel en vul weckflessen voor later gebruik  of verwarm het opnieuw.

Santé

Bekijk ook:

Restaurant | Diner kaart | Recept voor Pastinaaksoep