fbpx

NJO Muziekzomer

Dinsdag 13 augustus | 20.00 uur

Chimaera Trio NJODe NJO Muziekzomer presenteert het Chimaera Trio! De NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival. De organisatie is in handen van het Nationaal Jeugd Orkest, een organisatie die zich richt op de ontwikkeling van jong toptalent. Aanstormende muziekprofessionals spelen dan ook de hoofdrol in de meer dan 60 concerten die de NJO Muziekzomer telt. 

Chimaera Trio – Franse romantiek

Annemiek de Bruin – klarinet
Irene Kok – cello
Laurens de Man – piano

Het Chimaera Trio presenteert een programma vol Franse romantiek waarin de kleurrijke bezetting van klarinet, cello en piano bijzonder goed tot zijn recht komt. De leden van het trio leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam. Ze houden zich intensief bezig met kamermuziek, waarmee ze al diverse prijzen wonnen. Met dit Franse programma gaat een lang gekoesterde wens van het trio in vervulling om een avond vol muziek te presenteren waarin elegantie, expressie en souplesse de boventoon voeren. Het centrale stuk is Trio opus 29 van Vincent d’Indy, een van de grote stukken die origineel voor de bezetting van Chimaera zijn geschreven. Dit stuk, dat maar zelden te horen is, wordt ingeleid door de meditatieve duo’s van César Franck en de Dolly Suite van Fauré, deze laatste bestaande uit schattige korte stukjes die door klarinettiste Annemiek de Bruin zijn bewerkt. Gegarandeerd een avond vol romantiek, heroïek, humor en speelsheid!

Programma

  • Fauré – Berceuse en Mi-a-ou uit: Dolly Suite (arr. A. de Bruin)
  • Franck – Pièce pour hautbois et piano
  • Fauré – Pavane (arr. H. Büsser/L. de Man)
  • Fauré – Le jardin de Dolly en Le pas Espagnol uit: Dolly Suite
  • D’Indy – Trio pour clarinette, violoncelle et piano, op. 29

Praktische informatie

Datum & tijd
Dinsdag 13 augustus, 20:00 uur

Prijzen
Volwassenen € 17,00 per persoon
Jongeren t/m 30 jaar € 11,50 per persoon

Dineren

Gasten die graag een diner wensen voorafgaand aan het concert kunnen dit telefonisch reserveren bij de receptie van Kasteel De Vanenburg (0341-375454). Dit betreft een 2-gangen diner (voor- en hoofdgerecht) met een speciale prijs van € 30,50 per persoon exclusief dranken.

Meer informatie?

Kaarten zijn verkrijgbaar via NJO Muziekzomer. Kijk voor meer informatie op www.njo.nl.