Pastinaaksoep met room en spek

Recept van de chef

Geniet in de herfst van een heerlijke pastinaaksoep met room en spek. Een vezelrijk gerecht voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 400 gram pastinaken
  • 1 kleine ui
  • 1 middelgrote aardappel
  • 1/2 liter kippenbouilon
  • 2 dl halfvolle melk
  • 1 scheutje olijfolie
  • 50 gram rookspek
  • 1 dl slagroom
  • halve bos bladpeterselie

Bereidingswijze

  1. Schrap de pastinaken en snijd ze fijn. Pel de ui en snijd deze grof. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
  2. Verwarm in een pan het kippenbouilon met halfvolle melk.
  3. Zet een tweede pan op het vuur met een scheutje olijfolie en smoor de ui één minuut. Doe de pastinaak erbij met een beetje zout.
  4. Giet de hete vloeistof bij de pastinaak en breng alles op hoog vuur aan de kook. Roer de aardappelblokjes erdoor en laat de groenten in 20 min. gaar worden.
  5. Pureer de soep tot hij mooi glad is.
  6. Snijd terwijl de soep kookt de rookspek in kleine blokjes. Roerbak ze 2-3 min. Voeg de slagroom toe en laat deze in een gesloten pan 10 min. op laag vuur pruttelen.
  7. Giet de room met spek in een soepterrine en giet de pastinaaksoep eroverheen. Bestrooi met fijngesneden peterselie.

Bon appétit!

Schrap de pastinaken en snijd ze fijn. Pel de ui en snijd deze grof. Schil de aardappel en snijd in blokjes.

Kippenboulion

Zet een tweede pan op het vuur met een scheutje olijfolie en smoor de ui één minuut. Doe de pastinaak erbij met een beetje zout.

Giet de hete vloeistof bij de pastinaak en breng alles op hoog vuur aan de kook. Roer de aardappelblokjes erdoor en laat de groenten in 20 min. gaar worden.Pureer de soep tot hij mooi glad is.

Snijd terwijl de soep kookt de rookspek in kleine blokjes. Roerbak ze 2-3 min. Voeg de slagroom toe en laat deze in een gesloten pan 10 min. op laag vuur pruttelen

Giet de room met spek in een soepterrine en giet de pastinaaksoep eroverheen. Bestrooi met fijngesneden peterselie.Bon appétit!