fbpx

Chocoladecakejes met lopende vulling

Recept van de Chef

September 2019

De herfst is weer bijna begonnen en speciaal voor dit seizoen deelt Chef-kok Richard Broersma het recept voor chocoladecakejes met lopende vulling. 

Chefkok Richard Broersma op het bordes van het kasteel

Ingrediënten voor 6 stuks

  • 125 gr gesmolten donkere chocolade
  • 85 gr gemolten roomboter
  • 60 gr poedersuiker
  • 35 gr bloem (gezeeft)
  • 125 gr eieren (+/- 3 eieren)


Bereidingswijze

  1. Verwarm een heteluchtoven voor op 200 graden.
  2. Klop de eieren goed op samen met de poedersuiker tot een luchtig geheel.
  3. Voeg langzaam de gesmolten chocolade toe en daarna de boter.
  4. Spatel de bloem er goed doorheen en doe het mengsel in een spuitzak en laat het iets afkoelen.
  5. Spray 6 siliconen vormpjes van ongeveer 8cm doorsnee in.
  6. Vul de vormpjes voor driekwart.
  7. Bak de cakejes ongeveer 12-15 minuten in de oven.
  8. Maak de cakejes los door er een bakplaat boven op te leggen en hem in één keer om te draaien.

Tip: Lekker met bijvoorbeeld mangocompote en sorbetijs van mango

Bon appétit!

Bekijk ook:

Restaurant | Menukaart diner | Menukaart lunch